DRUKUJ
2020-07-06

Gospodarka wodociągowa w 2021 roku

Gmina Prochowice jest w 100% zwodociągowana.

Prochowickie Przedsiębiorstwo Komunalne Sp. z o.o. eksploatuje wody podziemne z utworów czwartorzędowych, plejstoceńskich z ujęcia komunalnego Lisowice.

Spółka zaopatruje w wodę mieszkańców Prochowic, Lisowic, Mierzowic i Gromadzynia.

 

- Ocena jakości wody przeznaczonej do spożycia.

 

Analiza wody - na skróty:

1. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - STYCZEŃ 2021r.

 

2. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - LUTY 2021r.

 

3. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - MARZEC 2021r.

 

4. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - KWIECIEŃ 2021r.

 

5. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - MAJ 2021r.

 

6. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - CZERWIEC 2021r.

 

7. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - LIPIEC 2021r.

 

8. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - SIERPIEŃ 2021r.

 

9. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - WRZESIEŃ 2021r.

 

10. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - PAŹDZIERNIK 2021r.

 

11. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - LISTOPAD 2021r.

 

12. Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia - GRUDZIEŃ 2021r.

 

 

Analiza wody: bakteriologia i fizykochemia

 

STYCZEŃ 12.01.2021r.

 

 

Przepompownia wody Lisowice

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,7

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

597

Mętność (Q) 2

0,66

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

Akcept.

Smak 1,2

Akcept.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

<0,03

 

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

2

 

Idź na początek strony

 

 

LUTY 02.02.2021r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

6

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,5

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

593

Mętność (Q) 2

7,0

Barwa (Q) 2

10

Zapach 1,2

Z2S

Smak 1,2

Z2S

Jon amonu (Q) 2

<0,064

 

Idź na początek strony

 

 

Marzec 02.03.2021r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

WODA UZDATNIONA

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

3

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,8

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

594

Mętność (Q) 2

<0,30

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

0,1

 

 

Urząd Miasta i Gminy Prochowice

 

 

WODA WODOCIĄGOWA

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

2

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,8

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

584

Mętność (Q) 2

0,82

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

0,07

 

Idź na początek strony

 

 

Kwiecień - 06.04.2021r.

 

 

POKiS ul. Karola Miarki 5, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda uzdatniona

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

<1

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,4

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

635

Mętność (Q) 2

0,99

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

<0,03

 

 

Pompownia wody Górka Legnicka. Wodociąg Prochowice

 

 

Woda wodociągowa

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

<1

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,6

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

632

Mętność (Q) 2

0,62

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

<0,03

 

Idź na początek strony

 

 

Maj - 04.05.2021r.

 

 

Przepompownia wody Lisowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda wodociągowa

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

25


 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,7

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

591

Mętność (Q) 2

0,66

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

Akcept.

Smak 1,2

Akcept.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

<0,03

Azotany (Q)2

15,7

Azotyny (Q)2

<0,033

Twardość ogólna (Q)2

248

Magnez (Q)2

5,1

Wapń (Q)2

91

Stężenie siarczanów (Q)1,2

121

Chlorki (Q)2

23,8

 

Mangan (Q)2

6,2

Żelazo (Q)2

119

Kadm (Q)2

<0,40

Ołów (Q)2

<10

Nikiel (Q)2

<7

Miedź (Q)2

<0,003

Indeks nadmanganianowy

1,43

 

Idź na początek strony

 

 

CZERWIEC - 08.06.2021r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda uzdatniona

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

4

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,6

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

643

Mętność (Q) 2

0,42

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

0,031

 

Idź na początek strony

 

 

LIPIEC - 06.07.2021 r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda surowa

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

9

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,3

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

636

Mętność (Q) 2

2,4

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

 

Idź na początek strony

 

 

SIERPIEŃ - 03.08.2021 r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda wodociągowa

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

14

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,4

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

587

Mętność (Q) 2

0,72

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

<0,03

 

Idź na początek strony

 

 

WRZESIEŃ - 07.09.2021 r.

 

 

Przepompownia wody Górka Legnicka, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda wodociągowa

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

19

 

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,8

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

596

Mętność (Q) 2

0,92

Barwa (Q) 2

5

Zapach 1,2

AKCEPT.

Smak 1,2

AKCEPT.

Jon amonu (Q) 2

<0,064

Chlor wolny (Q) 2

<0,03

 

Idź na początek strony

 

 

PAŹDZIERNIK - 12.10.2021 r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda uzdatniona

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

0

 

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

7,6

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

506

Mętność (Q) 2

0,52

Barwa (Q) 2

<5

Zapach 1,2

<1

Smak 1,2

<1

Jon amonu (Q) 2

<0,26

Chlor wolny (Q) 2

0,05

 

Idź na początek strony

 

 

LISTOPAD - 02.11.2021 r.

 

 

Przepompownia wody Lisowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda wodociągowa

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

6,9

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

585

Mętność (Q) 2

<0,20

Barwa (Q) 2

<2

Zapach 1,2

<1.

Smak 1,2

<1

Jon amonu (Q) 2

<0,021

Chlor wolny (Q) 2

0,13

 

 

 

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

0

 

Idź na początek strony

 

 

GRUDZIEŃ - 07.12.2021 r.

 

 

SUW Prochowice, Wodociąg Prochowice

 

 

Woda surowa

 

BAKTERIOLOGIA

Wskaźnik badany

Wynik

Escherichia coli (Q)

0

Bakterie grupy coli (Q)

0

Ogólna liczba mikroorganizmów w 22֯C ±2֯C po 68±4h na agarze z ekstraktem drożdżowym (Q)

0

 

 

 

FIZYKOCHEMIA

Badana cecha/metoda

Wynik

pH (Q)2,3

6,6

Przewodność elektryczna właściwa (Q) 2

495

Mętność (Q) 2

<0,20

Barwa (Q) 2

<2

Zapach 1,2

<1

Smak 1,2

<1

Jon amonu (Q) 2

<0,21

 

Idź na początek strony